Health lover

Naast dat ik een talentvol atlete ben, hou ik me ook erg veel bezig met gezonde voeding. Je mag gerust zeggen dat ik een beetje een health lover aan het worden ben.

Naast heel hard trainen en goed slapen is voeding een essentiële schakel in het beste in mijn prestaties naar boven halen. Begin 2013 ben ik erg geïntrigeerd geraakt door het fenomeen clean eten. Ik had altijd een beetje een haat-liefde relatie met eten. Ik probeerde gezond te eten, maar eigenlijk had ik geen idee wat gezond eten nou eigenlijk inhield. ik at omdat je nou eenmaal moet eten, maar eigenlijk wilde ik mijn lichaam geven wat het nodig heeft om zo goed mogelijk te presteren. Dus ben ik in stapjes research gaan doen op het internet, maar ook in mijn omgeving bij bijvoorbeeld mijn trainster Marita en fysio Rik.

Clean eten is voor iedereen anders. De een is veel strenger dan de ander, sommige vinden dat je bepaalde dingen niet mag eten en andere weer wel, voor de een is het een lifestyle en de ander wil gewoon afvallen. Voor mij geldt dat ik doe waar ik me prettig bij voel. Ik probeer mijn lichaam zoveel mogelijk te geven wat het nodig heeft en soms heeft mijn lichaam gewoon echt even chocola nodig. Ik probeer zo veel mogelijk suikervrij, lactosevrij en glutenvrij te eten, maar heb ook weer genoeg uitzonderingen op deze regels.

Wel vind ik het heel leuk om te lezen en te horen over voeding, maar ook het delen vind ik leuk! Vandaar dat ik via deze website graag deel wat ik eet en op welke manier ik denk dat dit goed voor me is. Zodat andere hier inspiratie uit kunnen opdoen, discussies over kunnen starten, gezellig gesprekken over willen voeren of het roer helemaal om willen gooien en met me mee doen.

 

(Wel wil ik benadrukken dat ik geen zins een opleiding heb gevolgd, maar gewoon graag deel wat voor mij helpt.)