Mijn core-business

Posted by on okt 18, 2013 in Inspiratie, Sport | 2 comments

Mijn core-business

Op dit moment hoor ik eigenlijk mijn half gelezen AHRM artikel af te lezen. Waarom? Komende dinsdag heb ik tentamen en dan moet ik nou eenmaal de stof beheersen, dus ben ik al een aantal weken artikelen aan het lezen. Advanced Human Resource Management, dat is het vak dat ik nu volg. Ik wil namelijk een psychologie master gaan doen, maar doe momenteel een economische bachelor, dus moeten er bruggen geslagen worden.
Na mijn scriptie aankomende maanden heb ik namelijk mijn bachelor diploma en dan behoor je aan je master te beginnen. Voordat je aan je master kunt beginnen moet je echter eerst weten welke master je wilt gaan doen. En ja, dat leverde nogal wat bedenkingen op. Waar ben ik nou eigenlijk goed in? Wat ligt mij? Wat vind ik leuk? Wie ben ik? Wat wil ik worden?  Waar wil ik mijn hele ziel en zaligheid in stoppen?
Tjah, niet echt vragen die ik zo een twee drie kon beantwoorden. Toen ik begon aan bedrijfskunde was dat met het oog op een Accountancy master, dat leek me leuk en daar dacht ik goed in te zijn. Nu is het traject om volwaardige register accountant te worden, want voor minder doe ik het niet, nogal lang en arbeidsintensief en dus geen goede combinatie met topsport.  Dus, een nieuw plan.. Arbeids en bedrijfspsychologie, ja dat trekt me wel. Helaas een andere faculteit en dus een hele hoop rompslomp en dus nog meer overpeinzingen; is dit echt wat ik wil? Ja!(?) En dus ben ik aan het leren voor AHRM, waarmee ik hoogstwaarschijnlijk vrijstelling kan krijgen voor een vak die ik nodig heb voor mijn master. Dit is waar ik mijn ziel en zaligheid in kan stoppen?

Gisteren op Papendal tussen twee loopjes door drong het opeens tot me door: ik ben al fulltime bezig mijn ziel en zaligheid ergens in te stoppen. Ik ben al elke dag bezig met wat ik leuk vind, waar ik goed in ben. Elke dag weer draait mijn leven om een ding, om een groter doel, olympisch 400 meter horde atlete worden.

Hoe oneerlijk is het dan eigenlijk, dat ik nu op zoek moet naar een tweede iets waar ik ook goed in ben? Iets dat ook nog moet passen binnen een scriptieonderwerp, een masteropleiding, een baan. Zoals Pelle Rietveld op zijn website heeft staan; Atletiek is mijn core-business, al het andere is ‘terzijde’. En daar kan ik het niet anders dan heel erg mee eens zijn.

Ondanks dit zal ik toch echt mijn artikel verder moeten lezen, mijn scriptie onderwerp bedenken en een master opleiding kiezen. Maar nu wel met de geruststellende gedacht dat ik al iets ben. Ik ben 400 meter horde atlete en hopelijk ergens in de toekomst ook nog olympisch. De rest, dat is bijzaak.

 


« Vorige Volgende »

2 Comments

  1. Mooi !! Als je het zelf nog niet had bedacht dat je een topatlete was dan had ik er je graag aan helpen herinneren. En zoals je weet heb ik een extra zwak voor Olympische atletes ;-)

    • Haha, een reminder zo nu en dan kan natuurlijk nooit kwaad Bjorn. ;)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>