Baked Apple Pie Oats.

Posted by on mei 11, 2014 in Lunch, Ontbijt, Voeding | 2 comments

Baked Apple Pie Oats.

Ontbijten met appeltaart, wie doet dat nou niet het liefst elke ochtend. Ik neem voor het gemak even aan iedereen. Deze creatie is misschien niet de real deal, maar wel een goed alternatief voor het ontbijt. Baked oats stond al een tijdje op mijn te maken lijstje, nadat ze elke keer maar weer in mijn instagram tijdlijn verschenen. Ik had alleen niet van die handige soufflé bakjes waar ze altijd in gemaakt zijn. Na eindelijk een tripje naar Dille & Kamille gemaakt te hebben zijn die handige soufflé bakjes in huis. Dus geen excuus meer om het niet te maken. Ik heb verschillende recepten langs zien komen, maar deze appeltaart versie klonk zo goed, dat werd the lucky one!

 

Ingredïenten:

  • 3/4 cup Havermout
  • 1/4 cup Teff/Havermoutmeel (Havermout even in de keukenmachine/blender/staafmixer gooien)
  • 1 cup Ongezoete amandelmelk
  • 2 theelepels Kaneel
  • 1/2 theelepel Bakpoeder
  • 2 Appels
  • 1/2 theelepel Vanille extract
  • 1/2 cup Noten (Amandelen, Walnoten, Pecannoten)
  • 1/4 cup Amandel schaafsel

1) Schil de twee appels en snijd ze in blokjes. Hak de nootjes in stukjes.

2) Gooi de havermout, Teff/havermoutmeel, amandelmelk, kaneel, bakpoeder, vanille, nootjes en 4/5 van de appels in een kom. Meng het mengsel goed door met een lepel

3) Verdeel het mengsel over een of twee soufflé bakjes en strijk glad. (Ligt een beetje aan de grote van de bakjes)

4) Decoreer de bakjes met de overgebleven appel en het amandel schaafsel.

5) Zet in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 45 min.

baked

So good! De keuken ruikt heerlijk naar appeltaart wanneer je ze eindelijk na lang wachten uit de oven kan halen. Maar het wachten helemaal waard. Zelfs de boyfriend, die altijd erg kritisch is op de gezonde baksels, vond het lekker! Dat zijn zeker pluspunten. Je kan natuurlijk alle noten gebruiken die je lekker vind of toevallig in huis hebt. Ik had zelf paranoten gebruikt omdat ik die nog had liggen, maar dat vond ik zelf niet zo geslaagd. Snel een nieuwe versie maken dus! Happy weekendbrunch. 

Disclaimer: Helaas maar één foto, het was eigenlijk maar een experiment! Maar na de vriendelijke verzoeken van Kim, Maureen en Pelle voor een recept, kon ik jullie natuurlijk niet langer in spanning laten wachten. ;) Natuurlijk nog een keer gemaakt dus onderhand een nieuwe foto!


« Vorige Volgende »

2 Comments

  1. Lijkt me een heerlijk recept! En ook erg makkelijk zo te zien :)

    • Super makkelijk, vereist alleen een beetje geduld. ;)

Laat een reactie achter bij Jorien Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>