Clean Bloemkool Pizza

Posted by on okt 22, 2013 in Diner, Voeding | 0 comments

Clean Bloemkool Pizza

Bloemkool Pizza. Het lijkt een beetje een hype te zijn en ik heb het dus al meerdere malen voorbij zien komen op blogs en dergelijke. De meeste waren erg enthousiast en mijn nieuwsgierigheid was dus zeker gewekt.  Om geen verwarring te scheppen, bloemkool pizza is geen normale pizza met bloemkool erop, maar een pizza waarbij het “deeg” gemaakt is van bloemkool. Ja, het klinkt erg apart, maar who knows? Dus ging ik aan de slag met het project bloemkool pizza. De meeste recepten die ik kon vinden waren erg simpel en hadden niet zoveel ingrediënten, dus dat is altijd een pluspunt.

IMG_1183Ingredïenten

  • 1 Bloemkool
  • 1 Ei
  • 1 tl Oregano
  • 1/2 tl Gemalen knoflook
  • 1/2 tl Zout

1) Verkruimel de bloemkool roosjes in een kom (staafmixer) en zet deze voor 8min in de magnetron, zodat de bloemkool zo droog mogelijk wordt.

2) Voeg de oregano, knoflook, zout en het ei toe aan de bloemkool en kneed dit tot een bal.

3) Leg het “deeg” op een stuk bakpapier op de bakplaat en druk dit plat tot een pizza vorm.

4) Smeer de bovenkant in met kokosolie en bak de pizza in een voorverwarmde oven 15min op 225 graden.

5) Versieren maar!

Ik heb mijn pizza versiert met tomatensaus, champignons, olijven, ui, kip en pijnboompitjes, maar alles is mogelijk. Je kan natuurlijk de populaire “smaken” uit de supermarkt namaken of er geheel je eigen draai aan geven. Wel moet je er voor zorgen dat je ingrediënten als champignon, ui en zeker kip al van te voren gebakken hebt. Wat ik volgende keer ga doen beide helften van de pizza verschillend versieren. Haha, vooral handig al je gewoon niet kan kiezen. Ook is het super handig als je nog verschillende restjes hebt die op moeten.

IMG_1181

6) Wanneer je de pizza versiert hebt kun je hem nog 7 minuten in de oven zetten, zodat alles lekker warm is.

Ik vond de bloemkool pizza echt een succes! Ik zat bomvol en vond hem echt lekker. Binnenkort pizzadate nummer twee.


« Vorige Volgende »

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>