Ei Muffins

Posted by on dec 6, 2013 in Lunch, Ontbijt, Snacks, Voeding | 0 comments

Ei Muffins

Soms moet je een standaard gerecht eens in een nieuw vormpje gieten en opeens heb je een spannend gerecht. Je gouwe ouwe standaard go to, is opeens een fancy nieuw recept. Al is recept een groot woord voor deze easy Ei muffins. Deze muffins zijn net weer wat spannendere dan een omelet bakken, maar net zo makkelijk. Ook super handig is dat je ze nu makkelijk kan meenemen en en dus erg geschikt om een dag van te voren te maken wanneer je een drukke dag hebt. Voor de vulling kan je echt alles toevoegen, wat je lekker vind, maar ook wat je toevallig nog over hebt in de koelkast en echt op moet maken.

 

Ingredi√ęnten:IMG_1491

  • Eieren
  • vulling

1) Snij alle vulling in kleine stukjes en vul de muffinvormpjes.

2) Klop alle eieren los en giet de muffinvormpjes vol.

3) Zet de Ei muffins voor 25min in de oven op 190 graden.

4) Laat de muffins afkoelen in de oven met de ovendeur op een kiertje, want anders storten ze in.

Voor 8 muffins heb ik 12 eieren gebruikt, het aantal eieren ligt een beetje aan de grote van je vormpjes en ook aan de hoeveelheid vulling die je gebruikt. Ik heb vier verschillende soorten gemaakt.

IMG_1490

Twee muffins heb ik gevuld met een van mijn favoriete combo’s, geitenkaas en spinazie. Helaas waren de walnoten op, deze horen er eigenlijk ook bij!

IMG_1489

De volgende twee heb ik gevuld met cherry tomaten, parmaham en lente ui.

IMG_1494

Voor vriendlief  heb ik er twee gevuld met kipfilet en de laatste twee met basilicum kruiden.

IMG_1497

De muffins kwamen echt supergroot uit de oven en roken heerlijk! Na twee muffins zaten we al vol, dus de rest heb ik in aluminiumfolie in de koelkast bewaard. Echt een lekker net even anders gerecht, welke ook nog eens super handig is om vooraf te maken wanneer je het druk heb.

 

 


« Vorige Volgende »

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>