Havermout eiwit pannenkoeken

Posted by on okt 27, 2013 in Lunch, Ontbijt, Snacks, Voeding | 2 comments

Havermout eiwit pannenkoeken

Havermout pannenkoeken zijn echt mijn all time favourite! Na mijn trainingen ben ik niet zo van de eiwit shakes. Over het algemeen heb ik tijdens de training al veel gedronken en vind het dan erg lastig om nog een hele eiwit shake te drinken. Ook vind ik de shakes niet heel erg lekker smaken. Het is net alsof ik een lauwe net niet milkshake moet drinken na een intensieve training. Nee, daar zit ik niet op te wachten. Na mijn trainingen heb ik meestal wel honger! En dus zijn deze eiwit pannenkoeken echt een uitkomst!
Onderhand maak ik elke week een lading pannenkoeken voor de week en vries deze dan in. Dan ben ik voorzien voor de hele week en hoef ik ze alleen maar op tijd uit de vriezer te halen.

IMG_1166Ingredïenten:

 • 6 eieren
 • 1 1/2 cup Havermout
 • 1/3 cup Geiten Yoghurt
 • 6 tbs Kaneel
 • 6 scheppen Eiwitpoeder

1) Meng alle ingrediënten met een garde in een kom tot een beslag.

2) Bak twee pannenkoeken per keer in een koekenpan in wat kokosolie.

Meestal lukt het me om 6 á 7 pannenkoeken te bakken met dit beslag. Precies genoeg voor een week. Doordat je havermout gebruikt krijg je geen glad beslag, maar met stukjes. Ik vind dit juist erg lekker, omdat je nu lekkere dikke pannenkoeken krijgt die goed vullen. Je kan natuurlijk ook nog even met de staafmixer het mengsel glad te maken en ze daarna bakken.

IMG_1167Als ik deze aan het bakken ben moet ik me echt inhouden om ze niet allemaal meteen op te eten, zo lekker vind ik ze! Meestal maak ik ze met kaneel, maar je kan bijvoorbeeld ook speculaaskruiden gebruiken. Enjoy!

 


« Vorige Volgende »

2 Comments

 1. Hee bianc!

  Ben een beetje op je site aan het rondkijken voor leuke receptjes. Maar wat bedoel je met tbs?! haha en met cup kan je ook gewoon een bekertje gebruiken toch?

  XX

  • Hey Tink!

   Wat leuk! Tbs = eetlepel en tsp = theelepel. :)
   Ja klopt je kan gewoon een mok gebruiken, als de verhoudingen maar kloppen.

   xx

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>