Havermout

Posted by on okt 27, 2013 in Lunch, Ontbijt, Voeding | 0 comments

Havermout

In mijn artikel over mijn issues met yoghurt gaf ik al aan dat ik ben overgestapt op havermout voor het ontbijt. Ik moet zeggen dat ik nog nooit havermout, pap, Brinta of iets in die richting had gegeten. Om eerlijk te zijn voornamelijk omdat het er gewoon niet heel erg appetijtelijk uit ziet. Maar onderhand eet ik wel meer dingen die er in eerste instantie misschien niet heel lekker uit zien, dus wilde ik ook havermout wel een kansje wagen. En ik moet zeggen; ik ben helemaal om! Havermout op zich zelf is misschien niet heel spannend, maar het is een super goede basis voor een lekker en healthy maaltijd. Mijn go to op dit moment:

Ingrediƫnten:

  • 1 cup Havermout
  • 1 cup AmandelmelkIMG_1137
  • 1 Banaan
  • 1 tbs Lijnzaad
  • 1 tbs Chiazaad
  • 1 tbs Gojibessen
  • 1 tbs Kaneel

1) Verwarm de melk kort in een pannetje of in de magnetron.

2) Gooi de havermout, lijnzaad, chiazaad, gojibessen en kaneel bij de amandelmelk en meng met elkaar.

3) Snij de banaan in plakjes en leg de plakjes op het havermout mengsel.

Bijna elke ochtend ontbijt ik nu met havermout zo erg fan ben ik. Ik wissel wel af met de ingrediĆ«nten die ik erin stop. Momenteel ben ik in de ban van de speculaaskruiden en gebruik ik deze in plaats van kaneel. Je kan er ook bijvoorbeeld appel, mango, cranberry’s, gedroogd fruit, kokos, perzik bij gooien. Eigenlijk alles wat je maar lekker vind. Maak het zo uitgebreid of simpel als je zelf zin in hebt of natuurlijk tijd voor hebt in de ochtend. Have a good start of your day!

 


« Vorige Volgende »

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>