Vegan hotspot Manamana

Posted by on nov 25, 2013 in Diner, Leuke adresjes, Voeding | 0 comments

Vegan hotspot Manamana

Afgelopen donderdag ging ik uit eten met een vriendin. Zij had het leuke en goedkope Vega restaurantje Manamana gevonden dat we graag wilde proberen. Oorspronkelijk hebben ze een Israëlische keuken, maar het merendeel is vegetarisch en kan op verzoek ook veganistisch worden bereid. Manamana ligt in de Pijp, voor mij wel een eindje fietsen, dus mijn verwachtingen waren uiteraard hoog. Zeker na verschillende lovende recensies gelezen te hebben. We hadden gelezen dat je kon kiezen uit verschillende kleine gerechten van de kaart. Nu bleek dat hun concept verandert is en het nu meer een all you can eat is geworden. Aangezien wij maar een half uurtje hadden, omdat we naar Turn on the Lights op de dam gingen was dit voor ons niet heel ideaal. Na overleg konden we gelukkig toch een paar gerechtjes uitkiezen ipv voor het gehele all you can eat menu te gaan. Helemaal top dus!

Bij binnenkomst werd ik hartelijk begroet, niet alleen door de eigenaar en een zeer vriendelijke serveerster, maar ook door de aangename sfeer, zachte muziek en kaarslicht. Wij hadden een tafeltje voor twee, maar je kan ook aan de gezamenlijke tafel gaan zitten en zo dineren mogelijk nieuwe vrienden. Er werd ons uitgebreid uitgelegd waar we uit konden kiezen en zonder problemen werd er nagegaan of de gerechten veganistisch waren.

night3

Vooraf kregen de prachtigste hummus die ik ooit gezien heb en verschillende snacks om te dippen, zoals sesamstengels, pitabroodjes, tomaatjes, witlof. Ware kunstwerkjes die ons tafeltje aandeden.

night5

Ik koos voor de linzensoep vooraf en de falafel gemaakt van tuinbonen in plaats van traditioneel van kikkererwten, omdat ik hier goede recensies over had gelezen. De falafel werd werkelijk waar als een masterpiece opgediend.

night6

Mijn vriendin ging voor de gepofte aubergine in witte wijn saus. De aubergine in de vorm van een kerstboompje was echt te schattig voor woorden.

We hadden echt spijt dat we niet langer de tijd hadden om ook alle andere gerechten te kunnen proberen en hebben ons meteen voorgenomen om zo snel mogelijk terug te komen. De hapjes waren ieder niet heel groot, maar bij elkaar gingen we goed gevuld de deur weer uit.

 

Manamana
Hemonystraat 66hs
06-41631098
Geopend di-za 17:00-22:00
(Geen pin)

https://www.facebook.com/pages/manamana-Amsterdam/554845344542179

 


« Vorige Volgende »

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>