Raw cookiedough chocolate eiwitrepen

Posted by on mrt 31, 2014 in Lunch, Snacks, Voeding | 0 comments

Raw cookiedough chocolate eiwitrepen

Kant en klare herstelrepen blijven altijd een beetje (boel) tricky. Ja er zitten veel eiwitten in, maar meestal zit en nog veel meer suiker in en dan natuurlijk voornamelijk geraffineerde. Ook zijn de herstelrepen van zichzelf niet al te smakelijk. Rare substanties, chemische smaakjes en geurtjes zijn eerder regel dan uitzondering. Ook hier geld weer dat het een stuk gezonder en doeltreffender is om ze zelf te maken. Toen ik dit recept vond leek het me super handig als eiwitreep. Dat het recept oorspronkelijk een lekker snack is, is alleen maar mooi meegenomen. Het kan niet anders zijn dat het hoofdbestanddeel van dit recept weer een bijzondere is: kikkererwten!

IMG_2441

Ingredïenten:

  • 1/4 cup Kikkererwten
  • 1 cup amandelmeel
  • 2 tbsp Honing
  • 3 tbsp Suikervrije Pindakaas
  • 1 tsp Vanille extract
  • 2 tbsp Donkere chocolade (80%) in stukjes gehakt.

1) Mix alle ingrediënten behalve de chocolade stukjes in een keukenmachine tot een smeuïge substantie

2) Roer de chocolade stukjes er met een lepel doorheen

3) Verdeel het mengsel over een kleine ovenschaal en stop voor 20min in de vriezer.

4) Snij de koek in repen. (ongeveer 6)

IMG_2448

 

IMG_2445

Een lekker snack, super snel te maken en ook nog goed als eiwitreep. De chocolade stukjes geven je dat guilty pleasure gevoel, terwijl pure chocolade met een percentage cacao rond de 80% helemaal niet zo slecht voor je is. Cacao is juist een goedje dat je onder de Super Foods kan categoriseren. Ik was de chocolade wel een klein beetje vergeten, dus deze heb ik er op het laatst nog ingedrukt. In principe ook een goede strategie, alleen moet je dan wel meer rekening houden met hoe je ze plaatse i.v.m. het in repen snijden, daarom zijn mijne vierkantjes haha.


« Vorige Volgende »

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>