Raw en Clean Appeltaart

Posted by on feb 7, 2014 in Lunch, Snacks, Voeding | 2 comments

Raw en Clean Appeltaart

Natuurlijk moet je jezelf af en toe belonen met wat lekkers. Maar wie zegt dat lekker niet super gezond kan zijn? Deze appeltaart is uitermate geschikt als verjaardagstaart, maar ook wanneer je je cravings naar iets “slechts” niet meer kan bedwingen. Bijna alleen maar gemaakt van fruit en noten, dus gezonder kan een taart bijna niet zijn. Met de juiste keuken supplies is hij ook nog eens super easy te maken. Heb je geen fancy keukenmachine? Dan is deze taart het ook zeker waard om hem met de hand te maken.

Ingredienten:

  • 1 cup Amandelen
  • 2 cups Dadels
  • 1 cup Walnoten
  • 6 grote Goudreinette Appels
  • 2 el Kaneel
  • Sap van een halve citroen
  • 4 druppels Vanille extract

1) Voor de bodem vermaal je de amandelen in een keukenmachine/met een staafmixer. Hierna voeg je 1 cup dadels toe en dit laat je mee draaien tot het een kleverig mengsel is geworden.

2) Druk dit mengsel stevig aan in een springvorm en zet het in de koelkast.

3) Vermaal de walnoten en voeg de rest van de dadels toe en vermaal weer tot het een kleverig mengsel is.

4) Rasp zes geschilde en ontklokte appels en meng dit samen met het dadel/walnoot mengsel, de kaneel, citroensap en vanille extract.

5) Voeg de vulling toe in de springvorm bovenop de bodem en zet nog een half uur in de koelkast,IMG_1721

Deze taart is zo groot dat je er een hele week van kan eten of lekker kan uitdelen, scoor je zeker bonuspunten mee! Toch te groot? Ik denk er zelf al een tijdje over na om een kleinere springvorm te kopen en alle ingrediënten te halveren, zodat ik een taart kan maken die wat geschikter is als je maar met zijn tweeën in huis bent. (onder groot protest van vriendjelief, want die ziet het probleem niet van zo’n grote taart met zijn tweeën) Ook al heb je niets te vieren, deze taart is een definitely must make!


« Vorige Volgende »

2 Comments

  1. Dank je wel wat een heerlijk fris recept. Heb voor de verandering slagroom/ crème fraise gemengd met poedersuiker en wat vanille erbij gegeven dubbel fris

    • Hoi Anna, beetje late reactie! Leuk om te horen dat je het recept gemaakt hebt. Klinkt goed, je kan ook de room van kokosmelk opkloppen met een beetje vanille als vervanging van normale slagroom. xx

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>