Suikervrije Macademia & Pindakaas Koekjes

Posted by on mrt 9, 2014 in Snacks, Voeding | 0 comments

Suikervrije Macademia & Pindakaas Koekjes

Koekjes, wie houdt er niet van, Koekje bij de thee, koekje tussen de middag, even snel een koekje graaien uit de koekjestrommel, koekje als snack. Zoveel momenten geschikt voor een koekje. Met deze suikervrije Macademia en Pindakaas koekjes is het zelfs nog een beetje verantwoord. Als zou ik wel één of twee van deze momenten kiezen en niet allemaal. ik heb mijn liefde voor pindakaas al eerder met jullie gedeeld en dit recept trok dus meteen mijn aandacht. Ook Macademia noten zijn erg favoriet hier in huis, (ik ben helemaal gek op de Macademia koekjes van de Subway =x) dus een goede combo leek mij zo.

IMG_2334

Ingrediënten:

  • 1,5 cup Havermout meel (of havermout vermalen in de keukenmachine)
  • 3 tbsp gesmolten Kokosolie
  • 1 tsp Bakpoeder
  • 1 Ei
  • 1/4 cup Macademia noten
  • 2 tbsp Natuurlijke pindakaas (of zelfgemaakte)
  • 1/4 cup Amandelolie
  • 1/4 cup Honing

IMG_2293

1) Klop alle natte ingrediënten goed door met een garde,  voeg het bakpoeder en de havermout toe en meng tot een plakkerig geheel.

2) Kneed het deeg goed en vorm tot een bal.

3) Pluk stukken deeg van de bal te grote van een pingpong bal, vorm tot een nieuwe bal en druk plat op een bakpapier.

4) Plet de macademia noten en verdeel over de koekjes. (optioneel: voeg de macademia stukjes al toe als laatste bij stap 1)

5) Bak de koekjes 20min in een voorverwarmde oven van 180 graden.

IMG_2341

Ohh, dat gevoel wanneer je koekjes perfect goudbruin uit de oven komen gepaard met de geur van pindakaas en hoe anders koekjes! Deze koekjes zijn echt heerlijk, ik denk dat ik nog nooit zulke lekker koekjes heb gemaakt. De combo van pindakaas met Macademia noten is dan ook moeilijk te overtreffen in mijn opinie. Misschien is het toch wel vier keer per dag koekjes tijd. Happy Sinner Sunday!

IMG_2337


« Vorige Volgende »

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>