Suikervrije Pindakaas

Posted by on mrt 2, 2014 in Lunch, Ontbijt, Snacks, Voeding | 0 comments

Suikervrije Pindakaas

Pindakaas. Ik kan zo een pot uitlepelen als snack zo lekker vind ik het. Helaas zit de pindakaas uit de normale supermarkt vol met toegevoegde suikers en E-nummers. Gelukkig heeft de natuurwinkel clean pindakaas met gewoon alleen pinda’s en een beetje zeezout. Lekker sticky en zelfs mijn favoriet met stukjes noot is clean te krijgen. Nu gaat de pindakaas er bij mij in huis nogal snel doorheen, niet alleen door het snacken, maar ook omdat ik het lekker vind om een lepel of twee door mijn havermout te gooien in de ochtend. Soms komt het er gewoon even niet van om naar de natuurwinkel te gaan als de pindakaas op is en dan is zelf maken een goed alternatief. Scheelt weer fietsen en is natuurlijk veel leuker dan pindakaas kopen!

Ingrediënten:

  • Pinda’s
  • Natuurlijke olie (olijfolie, amandelolie, kokosolie)

1) Rooster de pinda’s in een pan en gooi één cup pinda’s per keer in de keukenmachine met een scheutje olie.

2) Maal tot het een smeerbare maar niet geheel gladde substantie is. (voeg zo nodig wat olie toe)

3) Schep de pindakaas met een lepel in een pot met een schroefdeksel en herhaal je pot vol is of tot je pinda’s op zijn.

P1050128

Super easy! Wanneer je teveel pinda’s tegelijk doet is het wat lastiger voor de keukenmachine om er een smeerbare substantie van te maken. (Believe me, i tried, Met 1kg pinda’s tegelijk. Oops!) Wanneer je net als ik houd van stukjes noot in je pindakaas neem je een cup pinda’s en vermaal je deze in de keukenmachine zonder olie. De vermalen stukjes pinda meng je met de pindakaas. Pindakaas i am nuts for you! 

P1050135

 


« Vorige Volgende »

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>