Vegan bosbessentaart

Posted by on okt 27, 2013 in Leuke adresjes, Snacks, Voeding | 6 comments

Vegan bosbessentaart

Mijn fysio Rik schrijft samen met zijn vriendin voor de website FRISK Magazine, een health en livestyle website. Samen maken ze echt de lekkerste en meest originele creaties en vaak hoor ik al wat voor lekkers ze allemaal hebben gemaakt voordat het op de website komt. Toen hij me over deze romige bosbessentaart vertelde wist ik dat ik deze gewoon moest maken. De taart is veganistisch, glutenvrij, clean en ook nog eens super simpel om te maken. Een must make!

Mijn beste vriendin is vegan en als we samen koken proberen we altijd een compromis te maken tussen vegan en clean. Dit recept was voor ons de perfecte treat en dus gingen we samen aan de slag.

IMG_1319Ingrediënten:

Bodem

  • 250 gram pitloze dadels
  • paar eetlepels pecannoten

Vulling

  • 1 cup cashewnoten
  • 4 tbs kokosolie
  • 4 tbs Agavesiroop (Honing als je niet vegan bent)
  • sap van 1 limoen
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 ts vanille
  • 1 1/2 cup diepvriesbosbessen
  • 1/4 diepvrieskersen

1) Laat de cashewnoten twee uur weken in water.

2) Stop de dadels en pecannoten in de blender tot het een kleverige massa is geworden. Druk de kleverige massa in een met bakpapier bedekte springvorm. Zet de springvorm in de koelkast.

3) Verwarm de kokosolie en honing in een pannetje tot ze vloeibaar zijn. Stop samen met de overige ingrediënten in de blender en blendt tot een smeuïge massa.

4) Giet de smeuïge massa in de taart vorm en zet de taartvorm voor twee uur in de koelkast.

IMG_132222

Wij hebben het originele recept een beetje aangepast en er een fast versie van gemaakt door sommige stappen een beetje te verkorten. (weken van de cashewnoten en de koelkast tijd) Ook hebben we er een een heel doosje diepvriesbosbessen ingedaan en nog wat diepvrieskersen die ik over had, omdat het mengsel te overheersend naar cashewnoten bleef smaken.

Na anderhalf uur wachten konden we onze nieuwsgierigheid niet meer houden en hebben we hem uit de koelkast gehaald om te proeven.. Heerlijk! In geen geval had ik het gevoel dat ik iets vegan, clean en snack verantwoord aan het eten was. Ik was namelijk een heerlijke smeuïge bosbessen kwarktaart aan het eten. Mhhh! Zeker een aanrader om jezelf lekker te verwennen of om indruk mee te maken bij familie en vrienden.

www.friskmagazine.nl
www.juneveganchallenge.tumblr.com

 

 


« Vorige Volgende »

6 Comments

  1. Hoi Bianca,

    Moeder van Charissa en Joffrey hier ;-)

    Wat een leuke site en deze taart ga ik zeker een keer maken, toevallig ben ik een maand of twee geleden ook begonnen met clean eten
    Ben al 11 kilo afgevallen :-) )
    Gelukkig is er heel veel op internet te vinden heerlijke gezonden ontbijtjes
    Maar ook voor de lekkere trek ….gezonde koekjes bv

    Ik wens je veel succes !!

    Kom af en toe wel even langs

    Xx
    Nanda

    • Hoi Nanda,

      wat leuk om te horen!
      Zo dat is erg veel! Goed dat het werkt, ik merkte ook meteen resultaat ook al hoefde er bij mij niet perse iets af.

      De taart was in ieder geval super lekker, zeker een aanrader.
      Ja, er is echt zoveel te vinden op internet, echt leuk om nieuwe dingen te zoeken en te experimenteren.

      Dankjewel en jij ook veel succes!

      xx Bianca

  2. Hoi Bianca,

    Na je lekkere gezonde verjaardagsversnaperingen te hebben gegeten op het werk, heb ik nu alle ingredienten voor deze taart gehaald. Ik probeer de honing te vervangen door agavesiroop, want mijn man is allergisch.
    Leuke recepten! En gefeliciteerd met je verjaardag. Ik laat je wel weten hoe de taart gelukt is!

    groetjes, Fieke van online

    • Hey Fieke!

      Wat leuk! Ja dat kan ook heel goed, ik vervang juist alles met honing omdat het wat goedkoper is. :)
      Ik ben benieuwd hoe het gelukt is en of je man het ook lekker vind!

      Groetjes, Bianca

  3. Dag! wat een fijn recept, en ik ga hem nu proberen te maken.
    Wil er alleen wel op wijzen dat honing bij voorbaat niet veganistisch is en ga ik het vervangen met agavesiroop, misschien beter om dat te veranderen in het recept ?
    Iniedergeval dankjewel voor het recept, zal mijn moeder enorm blij mee zijn als ze terugkomt van vakantie haha!

    • Hoi Ermin, beetje late reactie, maar super leuk om te horen dat je hem gemaakt heb. Ja dat klopt inderdaad, erg scherp. Ik ben zelf niet veganistisch, dus ik gebruik wel altijd honing aangezien dit wat voordeliger is. ik zal het inderdaad even aanpassen. Bianca xx

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>