Dophert Amsterdam: Vegan Food & Goods

Posted by on mrt 5, 2014 in Leuke adresjes, Lunch, Voeding | 0 comments

Dophert Amsterdam: Vegan Food & Goods

 

Het leuke aan in Amsterdam wonen is natuurlijk dat er elke week wel weer een nieuwe lunchroom uit de grond popt. Zo ook Vegan lunchroom Dophert in de Spaarndammerbuurt. Zeker niet om de hoek maar vriendin Gené is veganistisch dus toen ik hoor over DopHert vertelde wilde ze het meteen uitproberen. Dus gingen we op pad!

 

 

IMG_2143

Wanneer je binnenkomt lijkt het heel klein en kijk je praktisch meteen de keuken in. Boven de keuken kan je zitten aan een tafeltje voor twee of je neemt plaats aan de grote “keukentafel” gevoel tafel. De “keukentafel” gevoel tafel ligt vol met de meest schattige veganistische kookboeken waar je als je alleen komt eten al genoeg gezelschap aan hebt. Boven de tafel hangt de meest ingenieuze do-it-your-self tafellamp gemaakt van glazen Mason jars met gloeilampen.

P1050610

 

IMG_2142

 

P1050613

De kaart is wederom super lief geïllustreerd en redelijk uitgebreid qua keuze. Ik wilde al een tijd lang veganistische kaas proberen dus mijn oog bleef als snel hangen bij een van de tosti’s. Gené was natuurlijk ook erg benieuwd als vegan, dus ik de tosti kaas-chorizo en zij de tosti kaas met pesto. Ik weet niet hoe ze het doen, maar het smaakte echt naar kaas en echt naar chorizo! So good!

IMG_2133

 

IMG_2138

 

P1050597

Uiteindelijke wilden we natuurlijk alles proberen, dus besloten we voor een ‘toetje’ teg aan. We namen de blueberry-bananenbrood en de brownie-peanutbutter taart to share. Als peanutbutter addict zoals besproken in mijn vorige post was deze brownie taart echt hemels! Zeker een aanrader. Hierbij nam ik de “groene monster” smoothie en zij de power chai met amandelmelk. Vooral de power chai verrasste ons zeer, echt een goed drankje voor een druilerige dag! (zeker wanneer je niet van chocolademelk houdt zoals ik)

P1050607

Al met al was het zeker de wereldreis waard naar de Spaarndammerbuurt! De DopHert heeft een diverse kaart vol met vegan treats. De tosti’s zijn zeker aanraders en zeker een goeie vervanging ook als non vegan like my self.

DopHert
Spaarndammerstraat 49
https://www.facebook.com/dophert

Openingstijden:
Woe- Vrij: 09:00-20:00
Za: 10:00-20:00
Zo: 11:00-20:00

Ook all about vegan? Volg dan de blog van Gené: www.vayavegan.com
Niet alleen vol met lekkere gerechten en adresjes, maar ook vol met educatieve weetjes.

 

 


« Vorige Volgende »

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>