Vegan mango bloemkool chutney

Posted by on nov 10, 2013 in Diner, Voeding | 0 comments

Vegan mango bloemkool chutney

Altijd wanneer ik ga koken met mijn beste vriendin maken we de lekkerste dingen. Zij is veganistisch en kijkt dus weer op een hele andere manier naar eten dan ik. We proberen samen altijd een compromis te vinden tussen haar eet idealen en de mijne. Tot nu toe levert het de lekkerste dingen op!Bij haar thuis zaten we een paar van haar vegetarische kookboeken door te bladeren en kwamen bij een gerecht terecht dat er te lekker uit zag op het plaatje en welke we dus wel moesten maken. Het oorspronkelijke gerecht komt uit het boek ‘De Dunne Vegetariër’ welke we hebben aangepast naar onze wensen.

Ingrediënten:

  • 3/4 van een kleine bloemkool
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 blikje tomatenpuree (70gr)
  • 1 tbs kerriepoeder
  • 1/3 cup geraspte kokos
  • 1 tbs mango chutney
  • zout en peper
  • Bulgur

1) Snij de bloemkool in kleine roosjes, was de roosjes en kook ze in een pan met water.

2) Kook de bulgur volgens de verpakking.

3) Fruit de ui in een pan met kokosolie en voeg de knoflook toe.

4) Voeg de tomatenpuree, kerrie en 125ml water toe en roer goed door.

5) Voeg de kokos, de mango chutney, zout en peper toe en roer goed door tot een dikke saus.

6) Wanneer de bloemkool klaar is voeg je deze ook toe aan de saus.

7) Serveer de bulgur samen met de saus.

IMG_8623

 

Ik wilde bulgur al een tijdje proberen maar het kwam er maar niet van en dit gerecht was het ideale moment. En ik ben fan, de structuur lijkt erg veel op rijst, maar het heeft een wat zachte bijna boterachtige smaak. Een aanrader als vervanging voor rijst. Te koop bij bijvoorbeeld Ekoplaza, maar ook bij de meeste Marokkaans/Turkse groenteboeren.

Dit gerecht is echt ideaal wanneer je van zoet-zure gerechten houdt. De mango chutney geeft het dat beetje extra en het feit dat er geen vlees in dit gerecht zit drong pas echt tot me door toen ik de ingrediëntenlijst net opschreef. Natuurlijk zou jij ook bijvoorbeeld kipstukjes kunnen toevoegen wanneer je hier wel behoeft aan hebt. Have a good sunday!

 

http://juneveganchallenge.tumblr.com/

 

 


« Vorige Volgende »

No Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vaya Vegan - [...] Cauliflower curry with mango chutney and coconut. One of my favorite recipes from the book: De dunne vegetariër (a ...

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>