Vegan & Raw Kokos Bonbons

Posted by on feb 3, 2014 in Snacks, Voeding | 0 comments

Vegan & Raw Kokos Bonbons

Ik ben gek op kokos en toen ik dit recept vond moest ik het maken. Oorspronkelijk zijn het een soort clean Raffaello balletjes, waar ik dus ook helemaal gek op ben. Nu is het maken van balletjes nogal een gepruts en echt mooie ronde balletjes lukken natuurlijk nooit. Aangezien ik wel wil dat het er toch een beetje mooi en presenteerbaar uit ziet besloot ik om een ijsblokjes vorm te gebruiken. Nu kan je simpele vierkante kokos bonbons maken, maar je hebt ook zo veel leuke ijsblokjes vormen in de meest uiteenlopende vormen. Bij vormen uitkiezen komt altijd mijn -inner princess- naar boven en wil ik altijd hartjes. Maar ik had veel te veel gemaakt en dus gebruikte ik uiteindelijk alle ijsblokjesvormen die we in huis hadden. (blijkbaar hebben we ook een sterretjesvorm)

6

Ingrediënten:

  • 200 gram Geraspte kokos
  • 80 gram Amandelmeel
  • 15 el Amandelmelk
  • 1/2 theelepel vanille extract

1) Meng alle ingrediënten in een kom totdat het goed gemengd is.

2) Druk het mengsel in je ijsblokjes vorm. (Goed aandrukken, zodat het een compacte bonbon wordt)

4) Stop de ijsblokjesvormen voor minimaal een half uur in de vriezer. (Ja het is lang, maar anders vallen ze uit elkaar)

image2

Zooo makkelijk en zo lekker. Het beste is om ze direct uit de vriezer te eten, want hoe meer ze ontdooien hoe meer ze gaan kruimelen. Maar hé, je hebt als het goed is al minimaal een half uur gewacht, dus dat zal vast geen probleem zijn. Natuurlijk kan je allemaal variaties verzinnen. Zoals een laagje gesmolten pure chocolade over de onderkant van de bonbons of een amandel/hazelnoot in de bonbons. Wees creatief! Met deze hoeveelheid vulde ik drie vormpjes, het is dus een beetje puzzelen hoeveel je nodig hebt voor een vormpje mocht je dit een beetje teveel vinden. Ook deze kokosbonbons hebben als verjaardag traktatie alweer lovende feedback gekregen, dus zeker een aanrader.

 


« Vorige Volgende »

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>