Vegan & Suikervrij Bananenbrood

Posted by on feb 24, 2014 in Lunch, Ontbijt, Snacks, Voeding | 0 comments

Vegan & Suikervrij Bananenbrood

Bananenbrood. De meest misleidende naam ever als je het mij vraagt, want het is gewoon cake. Bananencake. Maar so be it, Bananenbrood welke smaakt naar cake dus. Ik zag op de Facebook van Clean & lean foodie dit recept en ik moest het meteen maken. Ik wilde al heel lang een keertje bananenbrood maken, want het heet dus brood, maar mij leek het cake en dit was met een paar aanpassingen en goed recept om mee te beginnen. Meteen maken moest een paar dagen uitgesteld worden, want overrijpe banen, die hebben ze dus niet bij de groenteboer en supermarkt. Patience dus en voor de volgende keer alvast van te voren bananen inslaan! De eerste keer waren mijn bananen toch niet helemaal overrijp genoeg, want het wachten duurde me uiteindelijk te lang. Ondanks de niet helemaal overrijpe bananen en waarschijnlijk dankzij de paar dagen wachten, vond ik hem erg lekker. Volgens vriendlief zelfs het lekkerste van al mijn experimenten. Zeker geen leugen, want hij was erg teleurgesteld toen ik hem de volgende dag meenam naar trainen op Papendal.

Ingrediënten:

  • 4 (over)rijpe Bananen
  • 1 cup Boekweitmeel
  • 1/2 cup Amandelmeel
  • ⅔ cup gesmolten Kokosolie,
  • 1/4 cup geraspte Kokos
  • 1 tl vanille extract
  • 2 tl kaneel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • snufje zout

1) Prak de bananen fijn in een kom. Hoe geprakter ze zijn hoe minder chunks je terugziet in het brood.

2) Voeg alle overige ingrediënten toe en meng tot een beslag.

3) Giet het beslag in een cakevorm en zet de cakevorm voor 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

IMG_2080

Het ruikt zo lekker als het in de oven staat en nog lekkerder als het er uit komt. Wij hebben hem meteen toen hij nog lekker warm was gegeten, maar ook de volgende dag nadat hij in aluminiumfolie in de koelkast had gestaan was hij nog erg lekker. Lekker als extraatje bij een luxe ontbijtje, voor bij de lunch of als snack ‘s avonds op de bank of elke ander snack moment ofcourse. Door het wat zwaardere boekweitmeel lekker vullend, maar niet te zwaar door het deel amandelmeel. Natuurlijk kan je ook hier weer variaties verzinnen. Voeg cacao nibs of cacaopoeder toe i.p.v. kaneel. Vervang de geraspte kokos met walnoten of andere noten die je lekker vind. Wat houdt je nog tegen, let’s go bananas!

IMG_2091

 

 


« Vorige Volgende »

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>