Zalmwraps met homemade Guacamole

Posted by on jun 12, 2014 in Lunch, Voeding | 0 comments

Zalmwraps met homemade Guacamole

Avocado. Heel eerlijk? Ik ben er eigenlijk niet zo dol op. Ik ken mensen die kunnen er zo eentje uitlepelen omdat ze het heerlijk vinden. Ik verstop het liever ergens in mijn gerecht. Guacemole daarentegen, ondanks dat het hoofdingrediënten avocado is, vind ik heerlijk! En niets is natuurlijk beter dan homemade. Het liefst koop ik er een grote zak nacho chips bij, maar dit valt dan weer onder een van mijn guilty pleasures. Een beter manier op je guacemole spread te gebruiken is in deze zalmwraps.

Ingrediënten:

  • 1 Avocado
  • 1 teentje Knoflook
  • ½ Ui
  • ½ theelepel Koriander
  • Sap van 1 Citroen
  • Snufje Chilipoeder
  • Snufje Peper
  • Snufje Zout
  • ½ Tomaat

 DSC_0124

 

1)      Snij de avocado door de helft, verwijder de pit en snij beide helften nogmaals door de helft. Trek de schil van de partjes.

2)      Neem de halve tomaat en verwijder het natte binnenste. Voeg alle ingrediënten samen in een diepe maatbeker (of shakebeker)en pureer tot een net niet fijne massa met een staafmixer

 

guaco

 

Lekker! Ik gebruik echt maar een klein beetje chilipoeder, want ik hou niet zo van heet. Dit moet je dus een beetje aanpassen op je eigen smaak. Even overscheppen in een potje met draaideksel en bewaren in de koelkast.

Voor de wraps neem je een meergranen wrap, deze smeer je in met guacemole, beleg met sla, zalm en bieslook en oprollen maar. Handig om mee te nemen in zilverfolie naar je werk of voor onderweg.

Ook lekker is om een klein bakje guacamole mee te nemen en hier wortels of komkommer in te dippen als snack tussendoor.


« Vorige Volgende »

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>