Zucchini pasta met home made pesto

Posted by on mrt 10, 2014 in Diner, Lunch, Voeding | 0 comments

Zucchini pasta met home made pesto

Zucchini pasta, weer zo een recept dat op mijn to-make lijstje stond. Ook een gerecht dat ik onder veel verschillende namen zag, Zoodles, Julliened Zucchini Spagehetti, Zucchini Noodles, Spiralized Zucchini pasta. Allemaal refererend naar Zucchini (gewoon onze good old courgette by the way) als vervanging voor pasta of noodles. Natuurlijk een geniale manier op je groente inname te verhogen en het -ik wil eigenlijk niet teveel pasta eten- dilemma op te lossen. Nu wordt er over het algemeen een speciale spiralizer gebruikt om de Zucchini om te toveren naar look-a-like pasta slierten, maar de Jullienne stand op een keukenmachine kan je hier ook voor gebruiken. Je krijgt dan misschien geen mooie lange spaghetti slierten, maar hé, je gaat het toch opeten en voor de smaak en textuur maakt het niet uit. Alleen Zucchini pasta maakt natuurlijk niet een hele maaltijd en ik wilde ook al een tijdje zelf pesto maken dus werd het zucchini pasta met pesto.

IMG_2294

Ingrediënten:

  • 2 Courgette
  • 2 Tomaten
  • 400 gram Kip
  • 40 + 10 gram Pijnboompitten
  • Olijfolie
  • 35 verse Basilicum blaadjes
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Peper & Zout

IMG_2309

1) Snij de kontjes van de courgette en spiraliseer ze met de julienne schijf van de keukenmachine laat de courgettes met wat zeezout zweten in een schaal.

2) Verwijder de julienne schijf en neem de mengbladen. Vul de keukenmachine met 40 gram pijnboompitten, Parmezaanse kaas, basilicum blaadjes, snufje peper en zout en hak fijn. Voeg terwijl de keukenmachine draait olijfolie toe tot je de juiste consistentie bereikt.

3) Snij de kip en bak in een koekenpan met kokosolie, snij de tomaten in blokjes en voeg deze op het laatste toe met de overige pijnboompitten.

4) Dep de courgette droog met een schone theedoek, en maak het bord op met eerst de courgette, dan de kip en tomaten en als laatste de pesto.

IMG_2311

Het verbaasde me hoe smaakloos, in de goede zin van het woord, de Zucchini pasta is en hierdoor inderdaad een goede vervanger voor pasta. En bij mij vulde het ook net als een bord pasta. De pesto vond ik echt heel lekker! Veel beter dan uit een potje en het is ook eigenlijk bijna geen moeite als extra stap tijdens het koken. Goeie tip: maak eens een hele lading pesto en vries wat je over heb in in ijsblokjes vormpjes. Nadat ze bevroren zijn bewaar je de blokjes in een zip Lock zakje. Super handig, zo blijven ze lekker lang vers en kan je tijdens het koken gewoon een of twee blokjes gebruiken.

IMG_2318


« Vorige Volgende »

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>