Wie ben ik

Ik ben Bianca Baak, Nederlandse Kampioene en 2e van Europa < 23 op de  400m horden.

ik ben geboren op 25 janurai 1992, heb mijn bachelor Bedrijfskunde gehaald aan de Vrije Universiteit Amsterdam en werk ik parttime bij Firm24.

Mijn eerste stappen in atletiek deed ik toen ik twaalf jaar oud was en vanaf het eerste begin was ik een redelijk talentvolle atlete. In het begin deed ik van de meeste onderdelen een beetje totdat ik mijn eerste, toen nog, 300 meter horde liep en daar een enorme klik mee had. Dit ging zo goed dat ik meteen in mijn eerste jaar als lange hordeloopster mee mocht naar een Interland tegen Duitsland  Vanaf mijn tweede jaar ging het alleen maar beter en begon ik ook medailles te winnen tijdens verschillende hordewedstrijden, Nederlands Kampioenschappen en Interlands.

9179567204_79d8bc134e_o 2In 2009 dook ik ruim onder het limiet voor het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) en mocht ik mee naar mijn eerste Europese toernooi. Hier behaalde ik de bronzen medaille. Ook behaalde ik met deze tijd een plekje als tweede aller tijden op de Nederlandse B junioren ranglijst.

In 2010 werd ik verkozen tot Flevolands talent.

In 2011 heb ik me weten te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap voor junioren. Dit zou een zwaar toernooi voor mij worden, aangezien ik net een knie operatie achter de rug had en ik eindigde daar als zevende. Ondanks dat behaalde ik weer een tijd waarmee ik tweede aller tijden werd op de Nederlandse A junioren ranglijst.

In 2012 werd ik als eerste jaars senior meteen Nederlands Kampioene op de 400 meter horde en werd ik verkozen tot sportvrouw van Almere.

In 2013 was mijn doel om naar het Europees Kampioenschap <23 te gaan. Na meerdere malen een paar honderdste van het limiet verwijderd te zijn mocht ik toch als twijfelgeval mee. Op het toernooi liep ik uiteindelijk een 56,75 waarmee ik de zilveren plak won. Ook liep ik met deze tijd een Nederlands record <23 en sta ik vijfde op de aller tijden lijst bij de senioren. Daarnaast werd ik voor de tweede maal op rij Nederlands Kampioene.

In 2014 was ik helaas het merendeel van het jaar geblesseerd, na een switch van trainer ging alles eindelijk weer de goede kant op en was ik op tijd hersteld om mee te kunnen doen aan het NK atletiek en zelfs Nederlands Kampioen te worden. Ook liep ik mijn eerste Young Diamond League wedstrijd in Zürich.

Dit jaar is mijn doel om niet alleen naar het WK in Beijing te gaan, maar hier ook de halve finale te behalen.

Uiteindelijk is mijn doel deelnemen aan de Olympische Spelen van Rio in 2016.